onsdag 9 januari 2008

Fiskgryta med dinkel



Fiskgryta med kokt dinkel, 4 portioner
Koka hel dinkel enligt anvisning på paketet, mellan 20-30 minuter. Gott som variation till "vanligt" ris. Vid bordet var vi överens om att dinkel mättar på ett helt annat vis tack vare lite tuggmotstånd.

Fräs hackad gul lök och finhackad färsk ingefära i lite olja. Tillsätt en burk kokosmjölk och en burk hela, skalade tomater. Smaksätt med gurkmeja, chili, lite limesaft, salt och peppar. Tillsätt grovt riven vitkål och vit fisk delad i mindre bitar. Låt puttra under lock i ungefär 5 min, tills fisken är klar.



För ett par månader sen köpte vi flera lime som vi inte hann använda innan de började skrumpna. I samma veva läste jag i tidningen Buffé om att man kan använda torkad lime i maten. En lime, som alla gånger torkat vid det här laget, delades och fick göra sällskap. Om den gav så mycket smak ska jag låta vara osagt, men det kändes bra att den äntligen fick komma till användning, så länge som den väntat.

3 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Låter verkligen gott. Nog tror jag att limefrukten gav lite smak ändå...Dinkel är gott och mättande. Bra också att använda för att göra sallader mer matiga.

Anonym sa...

Jag är inne i en riktig fiskperiod, och din fiskgryta verkar väldigt god ...

yanmaneee sa...

yeezy boost 350 v2
yeezy boost 350 v2
retro jordans
timberland
curry 6 shoes
coach outlet store online
balenciaga triple s
jordan shoes
adidas zx flux
goyard handbags