onsdag 14 november 2007

Vitkål

Efter kåldolmarna för ett par veckor sen fick jag mersmak på vitkål och föll för ett vitkålshuvud i affären. Eftersom jag inte riktigt visste vad jag skulle göra av kålen fick den ligga i kylskåpet fram till en klasskamrat kom med ett bra tips. Något åt det här hållet åt vi till lunch häromdan.

Vitkål i kokosmjölk
1/4 vitkålshuvud
1 burk kokosmjölk
1 gul lök
broccoli (morötter eller vad man kan tänkas hitta i kylskåpet)
½ buljongtärning
gurkmeja
svartpeppar

Fräs löken i lite olja, tillsätt strimlad vitkål, gurkmeja och broccolibuketter. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Låt puttra i 5-10 minuter beroende på hur mycket tuggmotstånd man vill ha på vitkålen. Smaka av med svartpeppar och salt.

Servera med nudlar och färska grönsaker.

Vitkål kommer få följa med mig hem fler gånger. Någon som har något bra vitkålstips?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Min pappa gör en jäkligt god pizasallad av vitkål...:-)

Tina sa...

man kanske skulle försöka sig på egen pizzasallad till fredagspizzan. för övrigt funderar vi på din böngryta någon dag i veckan.