tisdag 23 oktober 2007

Våffeldagen



Först pratade Lisa om våfflor, sen såg jag våffelreceptet på paketet med dinkelmjöl och tillslut kunde vi inte hålla oss längre, ikväll åt vi våfflor. Detta trots att våffeldagen är så långt bort som det bara går. Det var gott! Allra godast var nog jordgubbarna som åkte fram ur frysen och tinades i en kastrull. Det både doftade och smakade sommarminnen mitt i våffelgräddandet, vilken bonus. Som om inte detta vore bra nog, så vet jag vem som får jordgubbar i gröten imorgonbitti, tack så mycket!

Våfflor
50 gram smör
2 ½ dl mjölk
2 ägg
2 dl dinkelsikt
1 tsk bakpulver

Blanda mjöl med bakpulver. Smält smöret och häll i mjölken, rör ner mjölk och smör i mjölblandningen. Rör i två äggulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner detta i smeten. Grädda våfflorna, smeten räcker till 6-8 våfflor.

Receptet kommer raka vägen från baksidan på dinkelsiktpaketet.