tisdag 16 oktober 2007

Nästan glass

När jag berättade om banan- med chokladglassen för en klasskamrat så berättade hon i sin tur om en hallon- och bananglass hon brukar göra. Provade igår kväll och glassen får med beröm godkänt.

Hallon- och bananglass
1 banan
frysta hallon

Skala bananen och dela i små bitar, in i frysen tills bitarna är genomfrusna, en timme eller två. Mixa bananbitarna tillsammans med ungefär lika mycket frysta hallon till glasskonsistens. Servera direkt medan nästan-glassen fortfarande är riktigt kall.

Det tog en stund vid mixern för att få till det hela, nästa gång ska jag prova med att mixa bananen först, jag tror bestämt att klasskamraten sa att hon gjorde så, det kanske är lättare? God var den i vilket fall, det blir nog glass fler kvällar i vår soffa.



Tack förresten för alla fina kommentarer om pappan. Igår var han helt feberfri och fick prova flytande kost, däribland bland annat glass. Det går åt rätt håll för första gången på länge, obeskrivligt skönt.

3 kommentarer:

Frida sa...

Det där måste jag prova!! Fast jag har bara en stavmixer, den kanske är för vek?

Tina sa...

jag trodde att min supermixer var för vek ett tag, men med lite envishet så. prova vetja! annars får du hälla i lite yoghurt och låtsas att du gör smoothie:)

Stinsi sa...

Hittade din blogg och surfar mig runt. Vad gäller ovanstående nästan glass så har jag aldrig förstått varför alla skall envisas med att frysa bananen? Bara ett moment som kan gå fel eller bli stökigt. Jag slänger i bananen som den är i lite mindre delar och sen i med frusna hallon, mango eller något annat fruset och gott. Perfekt för oss mjölkallergiker eller vår 2åring som inte börjat med socker än.