torsdag 25 oktober 2007

Pastalåda med grönsaker

Idag provade vi något nytt. Receptet är lite modifierat, men kommer ursprungligen ur en vegetarisk kokbok i Johanna och Robins bokhylla. Jag lovar att ta reda på vad boken heter för det här fick väl godkänt och kommer att lagas igen.

Pastalåda med grönsaker
1 gul lök
2 röda paprikor
torkad oregano
200 gram pasta
krossade tomater
2 äggulor
2½ dl creme fraiche
2 msk mjölk
125 gram fetaost
salt, peppar

Medan pastan kokar, gör en tomatsås av finhackad lök och krossade tomater. Stek paprikabitar, färska champinjoner i lite olivolja tillsammans med oregano. Rör ihop creme fraiche, smulad fetaost, äggulor, mjölk, lite salt och peppar. Blanda den kokta pastan med tomatsås och grönsaker. Smaka av med salt och peppar och lägg i ugnsform. Häll över creme fraiche röran. Grädda i 30-40 minuter i 175 grader.


1 kommentar:

L8 sa...

Detta receptet ska jag också testa! Såg ju himla gott ut! Är det paprika & svamp med i en maträtt så kan den väl inte misslyckas?? :0)