Kvällens improviserade middag blev över förväntan god.
Sötpotatis, rödbetor och morötter delades i mindre bitar. Grönsakerna vändes ner i en ungsform tillsammans med olivolja, salt, svartpeppar och rosmarin.
In i ugnen i 225 grader i 30-40 minuter. Efter halva tiden fick fyra paprikahalvor göra sällskap överst i formen.
Under dom sista 20 minuterna kokades bulgur, blomkål i små buketter och solroskärnor rostades i en stekpanna. Blandade ihop en sås med creme fraiche, ajvar relish och lite salt. Slutligen blandades ungsgrönsakerna med bulgur och blomkål, solsoskärnor ströddes över och såsen till det.
Ser redan fram emot matlådan imorgon.
Förresten, skivade rädisor som tillbehör, helt okej det med, men jag tror inte jag saknat dom om jag varit utan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Det här verkar också så gott!
Skicka en kommentar