Idag har vi klättrat i träden hemma hos farmor och farfar. Plockat tre olika sorters äpplen som blev äppelmos och äppelchips. Äppelmoset ska räcka ett år, äppelchipsen tog slut på en kvart.
Äppelchips
Skala äpplen och kärna ur, skär i tunna ringar och lägg på bakplåtspapper. Torka äppelchipsen i ugnen på låg värme, ungefär 50-75 grader, i ett par timmar eller tills dom ser färdiga ut.
söndag 30 september 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Mums mums med äppelchips! Det gjorde vi i Berthåga kommer jag ihåg, då trädde vi äppelringarna på snören och hängde på tork i torkskåpet :)
Jag berättade precis för Carl att farfar fortfarande kallar dig för Karin-i-Berthåga. Haha. Torkskåp var något nytt, kanske dags att boka tvättstugan snart?
Vad härligt det låter! Precis samma sak händer för mig äppelchipsen tar slut snabbare än de blir klara. Kan det vara för att de blir så goda? För det blir de verkligen. Karins tips om torkskåp var ju intressant. Undrar vad grannarna tror när det börjar dofta äpple utanför tvättstugan...kram!
Skicka en kommentar