lördag 8 september 2007

På torsdag är det soppa, på lördag är det fest...

...eller i alla fall finmat. Hittade receptet i en tidning i somras och ikväll lagade jag den här goda maten igen. Det känns som en riktig höstmiddag, lite välkommen hösten helt enkelt.

Lövbiff med kantareller och ädelost, 4 port
500 gram lövbiff
1 gul lök
150 gram färska kantareller
1 broccolihuvud
1 ask körsbärstomater
2 dl kraftig buljong
2 dl Laga lätt (eller annan matlagningsgrädde)
100 gram ädelost

Strimla lövbiff och stek i lite olja eller smör, tillsätt den hackade löken och kantareller. Dela broccolin i mindre huvuden och tillsätt dessa. Låt koka med buljong och matlagningsgrädde i fem minuter. Smula i osten och tillsätt halverade körsbärstomater. Koka upp och sen är det klart. Servera med ugnsbakade potatisklyftor.

Inga kommentarer: