Ikväll lagades en av mina vegetariska favoriter. Det blev två portioner och en matlåda, pax för den!
Pastasås med broccoli, vitlöksfrästa champinjoner, chili och solroskärnor
ett stort broccolihuvud
10 champinjoner
2,5 dl Laga lätt (eller annan matlagningsgrädde)
vitlök
sambal oelek
balsamvinäger
salt och svartpeppar
solroskärnor
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de fått färg. Dela broccolin i mindre huvuden, koka i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Skiva champinjonerna och fräs dom i lite olja eller smör tillsammans med skivad vitlök. Tillsätt matlagningsgrädden och smaka av med en skvätt balsamvinäger, sambal oelek(eller färsk röd chili), salt och peppar. Låt koka upp och vänd ner broccolin. Servera med fullkornspasta och strö över de rostade solroskärnorna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar