Jag kan inte låta bli att lägga ut ytterligare ett pizzarecept. Ikväll blev det en ny pizzavariant här hemma, jag tror bestämt att den kommer att stå överst på listan nästa gång vi blir pizzasugna.
Pizzabotten med lite tuggmotstånd
25 gram jäst
2 dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja
mjöl tills degen är slät och släpper bunken,
hälften rågmjöl fullkorn, hälften dinkelsikt
1 tsk salt
Lös jästen i vattnet, tillsätt olja och salt. Arbeta in mjölet och låt jäsa en timme.
Tomatsås som får puttra länge
1 gul lök
1 paket krossade tomater
en liten vitlöksklyfta
balsamvinäger
(lite socker?)
salt, peppar
någon stark krydda
färsk basilika
Låt den finhackade löken och en skalad vitlöksklyfta bli mjuk i lite olja på svag värme, en bra stund. Tillsätt tomaterna, och smaka av med kryddor. Låt puttra på svag värme medan degen jäser. Vänd ner hackad basilika i slutet. Körde tomatsåsen i mixer, det blev bra.
Appropå någon stark krydda;
Vi har en påse krydda i skafferiet som vi kallar för Marockokryddan, den har följt med hem från Marocko men vi vet inte vad den innehåller, chili bland annat skulle jag tro, stark som bara den. Tomatsås på denna pizza ska det var lite sting i, om inte Marockokrydda så kanske lite torkad eller färsk chili?
Ovanpå
en burk tonfisk i vatten
½-1 dl majs
1 banan
gröna oliver
curry
riven mager ost
Pizzadegen räcker till pizza på två plåtar. Låt vattnet rinna av tonfisken. Bre ut tomatsås och strö över ingredienserna och pudra över curry. Gillar du inte ost så strunta i den, pizzan är god ändå.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar